Taalkracht

Andere woorden, andere werelden

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Taalkracht

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 9789492538727, 144 blz., March 2020
Formaat: 21.1 (h) x 14.6 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 285 gram.

Uitgever: ISVW Uitgevers

redactie: Christien Brinkgreve; Eric Koenen; Sanne Bloemink

beschrijving

Woorden scheppen werkelijkheid. Onze taal is ons denken en ons handelen. Maar maken we ons eigenlijk druk om de woorden die we gebruiken?

Socioloog Christien Brinkgreve en de andere schrijvers van 'Taalkracht' zien overal taalgebruik veranderen. Financiële taal neemt andere domeinen over zoals het onderwijs en de zorg, de DSM is de dwingende taal geworden in de psychiatrie en musea moeten op eieren lopen als ze woorden zoeken voor een uitdagende tentoonstelling.

In 'Taalkracht' presenteert een rijk palet van schrijvers betekenisvolle taalverschuivingen. 'Taalkracht' waarschuwt en enthousiasmeert, roept op en geeft duiding. Een boek voor iedereen die beter wil begrijpen hoe woorden onze werkelijkheid maken en breken.

Met een inleiding van Paul Verhaeghe en bijdragen van onder andere Trudy Dehue en Jim van Os.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Christien Brinkgreve is emeritus hoogleraar Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Naast haar universitaire werk heeft ze altijd geschreven voor een breder publiek. Ze schrijft over gevoel, gedrag en moraal, bekijkt deze in de context van de tijd en onderzoekt welke, vaak verborgen, eisen aan mensen worden gesteld.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.