Het Bijeffect

Leren samenwerken van bijen

Ramon Hagedoorn

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het Bijeffect

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492538710, 152 blz., February 2020
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 235 gram.

Uitgever: ISVW Uitgevers

beschrijving

Honingbijen vergaderen nooit, hebben geen verschillende afdelingen en evalueren hun werk niet. Toch is de opbrengst van hun werk glashelder: ze bestuiven bloemen. En dat doen ze met zijn allen, ogenschijnlijk zonder gemor.

Honingbijen overleven al miljoenen jaren in volken van tienduizenden individuen. Wij mensen niet. Hoewel we beginners zijn in grootschalig samenwerken, doen we bijna niet anders meer. Volgens Ramon Hagedoorn zijn we er zelfs verslaafd aan. Dat is een risico, voor ons en voor onze omgeving. Een oplossing is om zaken (weer) in klein verband te gaan organiseren. Maar kan dat wel?

Bestuderen van bijen biedt uitkomst. 'Het Bijeffect' biedt praktische handvatten voor beter samenwerken. Wil jij weten hoe we de boel beter met elkaar kunnen regelen? Bijen hebben een antwoord, en jij straks ook.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Ramon Hagedoorn is bestuurskundige en imker. Tijdens zijn studie kocht hij een bijenvolk en raakte hij meteen gefascineerd door de slimme samenwerking tussen bijen. Toen hij na zijn studie bij de Rijksoverheid ging werken, raakte hij weer gefascineerd door samenwerking, maar dan vooral door het moeizame karakter ervan. Hij richtte zijn eigen bedrijf op, Bijeffect. Sindsdien geeft hij trainingen en lezingen over wat mensen kunnen leren van bijen.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.