De publieke sfeer in de 21e eeuw

Hannah Arendt als gids voor professionals

Henriëtta Joosten

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De publieke sfeer in de 21e eeuw

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492538659, 144 blz., November 2019
Formaat: 21.0 (h) x 14.0 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 239 gram.

Uitgever: ISVW Uitgevers

redactie: Lianne Tijhaar

beschrijving

Onze wereld wordt alsmaar digitaler. Informatie- en communicatietechnologie (ICT) heeft een ongekende invloed op ons dagelijks leven. We raken gewend aan omgevingen die op onze voorkeuren en zoekgeschiedenis zijn afgestemd, en verliezen daardoor de gemeenschappelijke wereld langzaam maar zeker uit het oog.

De toename van ICT maakt het publieke gesprek steeds lastiger. De smartphone slokt de samenleving op. De publieke sfeer, van oudsher de vrijhaven voor democratisch overleg, staat onder druk. Filosoof Henriëtta Joosten zwengelt met 'De publieke sfeer in de 21e eeuw' het publieke gesprek aan over de wereld die we met de inzet van technologie aan het creëren zijn. Dit leidt tot een prikkelende visie vol handreikingen aan professionals, geïnspireerd door het gedachtegoed van de politieke denker Hannah Arendt. Een belangrijk boek voor professionals die met hun werk direct of indirect invloed uitoefenen op de vormgeving van de samenleving via de inzet van ICT.

Met een voorwoord van Peter-Paul Verbeek.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Henriëtta Joosten is docent en onderzoeker aan De Haagse Hogeschool. Zij promoveerde in 2015 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op de betekenis van Nietzsches filosofie voor het onderwijs. Eerder schreef zij 'Streven naar beter. Nietzsche als gids voor het hbo' (Klement, 2016).
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.