In de schaduwen van morgen

Johan Huizinga

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
In de schaduwen van morgen

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 9789492538642, 160 blz., November 2019
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 263 gram.

Uitgever: ISVW Uitgevers

redactie: Carla du Pree

beschrijving

‘Wij leven in een bezeten wereld. En wij weten het.’

Met 'In de schaduwen van morgen', dat voor het eerst verscheen in 1935, brak wereldberoemd historicus Johan Huizinga door naar het grote publiek. Het waarschuwende boek werd in de jaren dertig vertaald naar alle grote Europese talen. Ook nu nog is het een belangrijk geschrift dat urgent en meeslepend duidelijk maakt wat er gaande is in de wereld.

Deze editie stoft het iconische boek af. Het Nederlands is immers sterk veranderd in de afgelopen eeuw. Carla du Pree, die promoveerde op de rol van Huizinga in het publieke debat, verzorgt de hertaling van 'In de schaduwen van morgen' en voegt er een uitgebreide inleiding aan toe.

Deze eigentijdse versie van 'In de schaduwen van morgen' geeft Huizinga een hedendaagse stem in het gesprek over de betekenis van cultuur en de staat van Nederland.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Johan Huizinga (1872-1945) was een Nederlands historicus en cultuurfilosoof. Hij is de grondlegger van de Nederlandstalige cultuurgeschiedenis en gaf lezingen over de hele wereld. Zijn belangrijkste, veel vertaalde werken zijn 'Herfsttij der Middeleeuwen' (1919), 'Erasmus' (1924), 'In de schaduwen van morgen' (1935) en 'Homo ludens' (1938).

Hertaler Carla du Pree promoveerde op Johan Huizinga en publiceerde eerder
'Johan Huizinga en de bezeten wereld' (ISVW Uitgevers, 2016).
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.