De schoonheid van angst

Saskia Kalb

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De schoonheid van angst

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492538628, 304 blz., November 2019
Formaat: 21.1 (h) x 14.6 (b) x 2.8 (d) cm. Gewicht: 456 gram.

Uitgever: ISVW Uitgevers

redactie: Gert Jan Roskammer

beschrijving

Toen Saskia Kalb een jaar of zestien was, kreeg ze voor het eerst een angstaanval. Deze ervaring tekende haar leven. Omdat therapeuten haar niet konden helpen, besloot ze zelf op onderzoek uit te gaan. Ze studeerde psychologie en las alles wat ze in handen kon krijgen: filosofie, biologie, kabbala en meer. Ze slaagde erin haar angst beter te begrijpen en een waardevolle plaats in haar leven te geven.

'De schoonheid van angst' laat in detail zien hoe het voelt om met een angststoornis te leven. En, belangrijker, het bevat ook alles wat Saskia Kalb geleerd heeft, en haar heeft geholpen tijdens haar worsteling met angst. Angst kan bijvoorbeeld een goede leermeester zijn, en een angstig karakter brengt veel mooie eigenschappen met zich mee. Angst hoort bij het leven zoals mieren bij een picknick.

'De schoonheid van angst' is een boek voor iedereen die lijdt aan een vorm van angst of zorgelijkheid, iedereen die iemand kent die angstaanvallen heeft, en iedereen die onze innerlijke demonen beter wil leren begrijpen.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Saskia Kalb werkte als econoom en registeraccountant in Monaco en leidde een ogenschijnlijk benijdenswaardig bestaan. Tot de façade instortte en ze een burn-out kreeg. Sinds haar jeugd leed ze aan een angststoornis die ze uit alle macht had proberen te onderdrukken. In de jaren nadien overwon ze niet haar angst, maar wel haar worsteling ermee. Saskia woont met haar echtgenoot en drie honden in Frankrijk.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.