'De erfenis is op.'

Leonie Wolters

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 25.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492538161, 416 blz., March 2017
Formaat: 18.1 (h) x 11.9 (b) x 3.9 (d) cm. Gewicht: 444 gram.

Uitgever: ISVW Uitgevers

beschrijving

We leven in de Nieuwe Middeleeuwen, stelt intellectueel geschiedkundige Frank Ankersmit. Die middeleeuwen zijn immers in veel opzichten teruggekeerd in ons politieke systeem. En niet alleen onze democratie is de terugval nabij, ook onze cultuur heeft haar beste tijd gehad. De mogelijkheden van onze culturele vormen zijn eindig. De erfenis is - onherroepelijk - op.

Deze tegendraadse boodschap is kenmerkend voor Ankersmit. Naarmate hij ouder wordt, wordt hij steeds linkser. Als zijn collega's vinden dat hij vooral niet over Leibniz moet beginnen, wordt deze filosoof zijn belangrijkste inspiratiebron. Zijn vasthoudendheid resulteert in een heel eigen(wijze) koers, die we dan ook aantreffen in zijn politieke filosofie.

'De erfenis is op' is Ankersmit ten voeten uit: eloquent, erudiet, recht voor zijn raap. Leonie Wolters interviewt hem op onomwonden wijze, hetgeen resulteert in een zeldzaam tweegesprek dat de lezer meeneemt op een duizelingwekkende denkreis. Waarheen gaat Europa? Wat kunnen we leren van het verleden? En wat is er toch met onze cultuur aan de hand? Het staat allemaal in dit boek.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.