Bananenschillen op school

Hoe voorkom je als onderwijsprofessional uitglijders in je denken?

Marald Mens

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Bananenschillen op school

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492525819, geïllustreerd, 160 blz., April 2020
Formaat: 24.3 (h) x 17.3 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 469 gram.

Uitgever: Uitgeverij Pica

illustrator: Ruud Bijman

beschrijving

Iedere dag doe je als leerkracht, ib’er of directeur je best om goede inschattingen te maken en de juiste beslissingen te nemen. Daarbij ga je ervan uit dat je als professional kunt vertrouwen op je denken en je intuïtie. Maar is dat wel terecht?

Vanuit de wetenschap is bekend dat ons brein soms eigenzinnige sluiproutes neemt en ons weleens voor de gek houdt. Het resultaat is dat we uitglijden in ons denken, wat leidt tot verkeerde inschattingen, oordelen en beslissingen.
In Bananenschillen op school neemt neuropsycholoog Marald Mens je mee in de wereld van die mentale uitglijders. Je komt te weten hoe ze ontstaan, hoe ze onbewust ons denken en handelen sturen en wat de nadelige gevolgen daarvan kunnen zijn voor je leerlingen, hun ouders, of je collega’s.

Marald beschrijft uitgebreid zeventien van deze zogenoemde bananenschillen, waaronder het IKEA-effect, de kennisillusie en het halo-effect, en geeft ook inzicht in hoe je uitglijden kunt voorkomen. De praktische tips en adviezen zijn direct toepasbaar op school.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.