Wijzer in Mindset

Toolkit voor in de klas en bij coaching

Maaike Houtman; Tjitske van der Waals

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Wijzer in Mindset

postkaart(en): € 24.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492525598, 36 blz., September 2019 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij Pica

beschrijving

Het gedachtegoed van Carol Dweck rond het begrip mindset wordt internationaal breed gedragen. Maar, hoe doe je dat nou écht: leren van je fouten en uitdagingen durven aangaan? En móet je eigenlijk wel altijd een groeimindset nastreven?

In deze Wijzer in Mindset vind je verdieping van de mindsettheorie: de nuances, de valkuilen, de valse groeimindset en de triggers van een vaste mindset. Met behulp van een verzameling bestaande en zelf ontwikkelde modellen (Cirkel van invloed, GGGGG-model, Attributiemodel, Timemanagementmatrix, Doelaanpakmodel, foutengeheugen, Reflectiemodel) kun je gedachten – en daarmee gedrag – positief sturen. Aan de hand van de theorie leer je vaste mindset-triggers bij je leerling of coachee te herkennen. De coachingskaarten helpen je vervolgens daarop in te spelen, zodat hij of zij de juiste mindset verder kan ontwikkelen.

De verschillende modellen zijn los of in combinatie in te zetten op school, maar ook bij individuele coaching, in de opvoeding, bij sport, in het bedrijfsleven én bij jezelf!

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.