Sociale veiligheid in school

Een handreiking voor schoolleiders

Cathy van Tuijl; Ingrid Zijlstra

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492525406, 136 blz., November 2017
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 284 gram.

Uitgever: Uitgeverij Pica

serienaam/reeks: Leiderschap in de onderwijspraktijk

beschrijving

Hoe voorkom je pesten op school? Hoe neem je de ouders daarin mee? Hoe zorg je dat alle neuzen in het team dezelfde kant op staan?
Bij sociale veiligheid gaat het om meer dan handhaving van gedragsregels. Het gaat om het inspireren en begeleiden van het team naar een levend veiligheidsbeleid om daarmee het team, leerlingen en ouders een positieve en veilige leeromgeving te bieden. Een leeromgeving waarin leerlingen leren vertrouwen in zichzelf en anderen te hebben en respectvol om te gaan met verschillen.
Veiligheid in de school is een randvoorwaarde om te kunnen leren en verdient daarom prioritering, ook bij schoolleiders.
In dit boek wordt stilgestaan bij sociaal-emotioneel leren als basis voor sociale veiligheid. Daarnaast wordt aandacht besteed aan een relatief nieuw verschijnsel: cyberpesten. Een drietal schoolportretten laat zien hoe ver scholen kunnen zijn in de uitvoering van sociale veiligheid. Tot slot wordt een stappenplan voor implementatie van sociale veiligheid besproken en een overzicht geboden van voorlopig goedgekeurde programma's.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.