De beroepstandaard voor de zorgcoördinator

competentieprofiel, beroepscode en voorbeeldfuncties

NVS-NVL

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 14.95

ISBN: 9789492525093, 76 blz., March 2017
Formaat: 21.0 (h) x 13.5 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 255 gram.

Uitgever: Uitgeverij Pica

beschrijving

Zeker in deze tijd waarin passend onderwijs zijn definitieve vorm aan het ontwikkelen is, vervult de zorgcoördinator een belangrijke regie- en verbindingsfunctie. Er is immers sprake van de ene na de andere transitie, waarbij externe partijen, zoals gemeentes, steeds belangrijkere spelers in het onderwijsveld worden.

De beroepsstandaard, die is ontwikkeld door de Taskforce Zorgcoördinator van NVS-NVL - met input van zorgcoördinatoren uit het veld - kan richting geven aan de invulling van de taak. Tevens is de standaard te gebruiken voor het bepalen van de benoeming en de inschaling.

Deze uitgave bestaat - naast een korte historische terugblik op het ontstaan van de taak van zorgcoördinator - uit een competentieprofiel voor de zorgcoördinator in het voortgezet en het middelbaar beroepsonderwijs. Daarnaast is een beroepscode opgenomen aan de hand waarvan de zorgcoördinator zijn of haar professioneel handelen kan spiegelen. De uitgave wordt gecompleteerd door een zestal Fuwasys-gecertificeerde functiebeschrijvingen die NVS-NVL in samenspraak met het werkveld heeft ontwikkeld.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.