Wijzer in executieve functies - groep 5 tot en met 8

35 spelletjes om executieve functies bij leerlingen te trainen en te versterken handleiding en 35 kaarten in een stevige doos

Maaike Houtman; Maaike Losekoot; Tjitske van der Waals; Mickey Waringa

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Wijzer in executieve functies - groep 5 tot en met 8

losbladig: € 24.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492525055, May 2017
Formaat: 22.3 (h) x 14.8 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 371 gram.

Uitgever: Uitgeverij Pica

beschrijving

Merk jij ook dat kinderen in je klas het lastig vinden zelf taken op te starten? Of dat zij heel impulsief reageren op anderen? Vaak nemen we dit gedrag voor lief. Gek eigenlijk, want net zoals we inhoudelijke vaardigheden oefenen, kunnen we ook gedragsvaardigheden oefenen.

De Wijzer in Executieve Functies - groep 5 t/m 8 helpt je daarbij. Met de wijzer train je de executieve functies van kinderen, zodat hun gedrag verbetert, niet alleen in de les, maar ook daarbuiten.

De Wijzer in Executieve Functies is een praktisch en preventief hulpmiddel voor het basisonderwijs, waarmee je alle leerlingen actief laat oefenen met de zeven executieve functies. De wijzer bevat laagdrempelige spelletjes, die je snel kunt inzetten. Door de spelletjes krijg je bovendien beter inzicht in de executieve functies van de leerlingen in jouw groep.

Als alle leerkrachten ermee aan de slag gaan in hun groep, ontstaat er in jouw school een goede basis voor de ontwikkeling van executieve functies, die de voorwaarden vormen om tot leren te komen. In de compacte handleiding vind je achtergrondinformatie over de executieve functies, mogelijke onderwijsbehoeften en vervolgstappen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.