Mijn geliefde boekhandel

midprice editie

Petra Hartlieb

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 13.00

ISBN: 9789492504173, 208 blz., December 2019

Uitgever: Cactus Books

vertaald door: Linda Jansen

beschrijving

‘Dit boek is echt een dikke aanrader voor alle boekhandelaren en andere boekenliefhebbers!’ — Biepmiepje

Innemend boek van gewezen journaliste die haar passie besloot te volgen en - een beetje tot haar eigen verbazing - boekhandelaar werd in Wenen. — Eliade

Nu in midprice editieTijdens haar vakantie stuit Petra Hartlieb op een prachtige maar gesloten boekwinkel in Wenen. En begint te dromen.
Wat start als een opwelling tijdens een zomervakantie eindigt in het besluit om met huis en haard te verhuizen van het noorden in Duitsland naar de hoofdstad van Oostenrijk. Allemaal om eigenaar te worden van een literaire boekhandel. Een boekhandel die al snel de woonkamer van de familie wordt en een ontmoetingsplaats voor de hele buurt.

Petra Hartlieb beschrijft in Mijn geliefde boekhandel op prettige, licht humoristische wijze over haar keuzes, de opofferingen, de ervaringen en de voldoening boekverkoper te zijn. Het levert een heerlijk boek op dat uitnodigt om je eigen dromen na te jagen. Maar is bovenal een liefdesverklaring aan de prachtige wereld van het boek.


Petra Hartlieb werd in 1967 in München geboren en groeide op in Oostenrijk. Ze studeerde Psychologie en Geschiedenis. Van de een op de andere dag gaf ze in 2004 haar baan op als journalist en literair recensent in Hamburg om zich samen met haar man te wijden aan het leven als boekhandelaar in Wenen. Naast het runnen van de succesvolle boekhandel is ze ook auteur van meerdere boeken. Bij Cactus Books verscheen van haar ook de roman Een winter in Wenen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.