Actieve hoop

hoe de chaos in onze wereld onder ogen zien zonder gek te worden

Joanna Macy; Chris Johnstone

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492494023, 256 blz., October 2016
Formaat: 21.0 (h) x 13.0 (b) x 2.6 (d) cm. Gewicht: 381 gram.

Uitgever: Waerbeke

vertaald door: Jeanneke van de Ven

beschrijving

De omvang van de uitdagingen waar we als mesnheid mee geconfronteerd worden, is voor velen moeilijk te bevatten. Actieve Hoop laat zien hoe we temidden van een planetaire noodsituatie de moed en de kracht kunnen verzamelen om met deze crisis om te gaan.
De auteurs presenteren in dit boek een praktische methode waarmee we ons kunnen bevrijden van de machteloosheid en moedeloosheid tegenover de omvang van de problemen die op ons afkomen. Hun werkwijze bevat elementen uit de mythologie, moderne psychologie, spiritualiteit en holistische wetenschap en geeft je hanteerbare instrumenten om de chaos waarin we zitten onder ogen te zien en een actieve rol te spelen in de 'Grote Ommekeer': de transitite van een industriele groeimaatschappij naar een levensondersteunende samenleving.


Ecofilosofe Joanna Macy is expert in de algemene systeemtheorie en 'deep ecologiy'. Zij verbindt haar theoretische kennis met vijf decennia activisme en is een zeer gerespecteerde stem in vredes-, rechtvaardigheids- en milieubewegingen. Zij ontwikkelde het 'Werk dat Weer Verbindt': een baanbrekend theoretisch kader voor persoonlijke en sociale verandering.
Arts en coach dr. Chris Johnstone is specialist in de psychologie van veerkracht, geluk en positieve verandering.

  1. Leg in mijn winkelwwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.