Levende stilte

afstemming en oefening

Silvia Ostertag

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492494016, 160 blz., November 2016
Formaat: 21.0 (h) x 13.0 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 219 gram.

Uitgever: Waerbeke

vertaald door: Lambert van der Aalsvoort

beschrijving

Aan rust hebben we allemaal behoefte, maar we komen het tekort. Sylvia Ostertag nodigt ons uit om eenvoudig een begin te maken met het zitten in stilte. Ze biedt ter ondersteuning eenvoudige, kristalheldere overwegingen, die tegelijk afstemming en leidraad zijn. De korte teksten lenen zich bij uitstek voor gebruik bij individuele en groepsmeditaties. Voor de beginner, maar ook voor hen die het zitten in stilte al langer beoefenen. Ostertag's krachtige impulsen komen voort uit haar eigen jarenlange beoefening en begeleidingspraktijk.
Op nuchtere, maar inspirerende wijze moedigt zij de lezer aan om te luisteren naar datgene wat niet te bevatten is. We leren vanuit de ervaring van de stilte het leven van alledag tegemoet te treden.

'Levende stilte' kreeg een prachtig voorwoord van de bekende benedictijner monnik en zenmeester Willigis Jäger.

Sivia Ostertag (1942-2011) studeerde muziek en gaf onderricht als ademtherapeute. Ze werd opgeleid in initiatietherapie door Karlfield Graf Drückhem en studeerde zen bij Willigis Jäger. Vanaf 1994 had ze een leeropdracht voor zen in de Sanbo-Kkyodan-school. Samen met haar man leidde ze meer dan 25 jaar het vormingsinstituut Seeg, een centrum voor zenmeditatie en kunstzinnige vormgeving in de Allgaü.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.