Feminist fataal

alles wat je lekker zelf mag weten over gender, seks en je lichaam

Dorien van Linge

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789492478894, geïllustreerd, September 2019

Uitgever: Das Mag Uitgeverij B.V.

beschrijving

Een nieuwe generatie feministen staat op de barricades om zich in te zetten voor gelijkheid. Tegelijkertijd verdienen grote ketens grof geld aan onethisch geproduceerde T-shirts met feministische leuzen, viert slutshaming nog hoogtij in het studentencorps en zijn vrouwen onveranderd de minderheid in de media, hoge functies en op festivalline-ups.

Dorien van Linge is journalist en feminist en dagelijks bezig met deze onderwerpen. Ze merkte dat het onder haar generatie gonst van de vragen. Over kernzaken als gender, seksualiteit en het lichaam en wat het betekent om feminist te zijn. Maar ook concrete vragen als ‘ben je een slechte feminist als je je benen scheert? Moet je altijd maar uit de kast komen als je niet hetero bent? Waarom is het een luxe om niet te hoeven nadenken over je huidskleur? En, wat kan je beter wel en niet zeggen tegen iemand met een eetstoornis?’

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Dorien van Linge (1994) is journalist en dj bij o.a. Red Light Radio en De School. Ze studeerde sociologie met een specialisatie in genderstudies. Voor de Volkskrant schrijft ze o.a. over hedendaags feminisme en een rubriek over modern nachtbraken.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: