De Geesten

Yves Petry

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 23.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492478818, 356 blz., February 2019
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 3.0 (d) cm. Gewicht: 392 gram.

Uitgever: Das Mag Uitgeverij B.V.

beschrijving

Na de pijnlijke breuk met zijn vriendin vertrekt Mark Oostermans als derde-wereldarts naar een vluchtelingenkamp in West-Afrika. Daar ontmoet hij Jeroen Ullings, het eigenzinnige hoofd van het medische team; een ex-jezuïet met provocerende opvattingen over liefde, wetenschap, moraal en de verlichte medemens van tegenwoordig.

Je kunt de wereld alleen veranderen als er iets verandert aan je begrip van de dood, luidt een van zijn boude stellingen. Makkelijk gezegd. Maar wat betekent het? Wanneer op een zekere dag een grimmige troep soldaten in het kamp arriveert, ontdekt Mark tegen wil en dank het antwoord op deze vraag.

In doortastend proza, flitsend en precies, doorkruisen de geesten uit deze roman het spectrum tussen redding en verlies, leven en dood.

‘De enige Vlaamse schrijver van zijn generatie die ertoe doet.’ - Knack

‘Petry schrijft als een jonge, zelfverzekerde god.’ - Trouw

‘Een trefzeker, intrigerend meesterwerk.’ - Juryrapport Libris Literatuur Prijs over De maagd
Marino

Yves Petry (1967) is een van de belangrijkste schrijvers van Vlaanderen. Hij won eerder de BNG Literatuurprijs, de Libris Literatuurprijs, de Inktaap en de Tzumprijs voor beste literaire zin ('Ze ging naar bed met jongens op de manier waarop ze vroeger boeken las: omdat ze het gevoel had dat het van haar werd verwacht, niet omdat ze er zelf veel bijzonders van verwachtte.') 'De Geesten' is zijn eerste boek bij Das Mag.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.