Artikel 5

De beroepseer van de accountant

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Artikel 5

paperback/ gebrocheerd: € 32.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492458063, 256 blz., December 2017
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 515 gram.

Uitgever: Stichting Beroepseer

redactie: Margreeth Kloppenburg; Thijs Jansen

beschrijving

'De registeraccountant onthoudt zich van al hetgeen schadelijk is voor de eer van de stand der registeraccountants', zo luidde ooit artikel 5 van de Gedrags -en beroepsregels voor de registeraccountant. Het weerhield een deel van de beroepsgroep er niet van dat collectieve eergevoel aan de wilgen te hangen en de eigen verdiensten te laten prevaleren. In 2014 riep de toenmalige minister van Financiën Dijsselbloem de accountants op 'hun beroepseer weer terug te krijgen'. Een nobel streven, maar in hoeverre is dat nog een haalbare kaart?

Dit boek biedt een rijke bundeling aan bijdragen met voornamelijk positieve inzichten, scherpe analyses en verhalen van mensen uit of in de nabijheid van de accountancysector. Met als centrale vraag hoe staat het eigenlijk met de beroepseer van de accountant en wat is er (meer) nodig de accountant te helpen goed werk te leveren in dienst van ons allemaal?

Met bijdragen van onder anderen: Arnout van Kempen, Thijs Smit, Martin Martinoff, Marcel Pheijffer, Therese Grohnert, Roger Meuwissen, Wim Gijselaers, Henk Scheffers, Frederique Six, Young Profs, Eric Smit, Boudewijn de Bruin, Arnold Schilder, Christopher Humphrey.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.