Tao Te Tjing, het boek over vrede en vreugde

de Tao voor kinderen en andere volwassenen

Roeland Schweitzer

 
 

gebonden: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492421951, geïllustreerd, 200 blz., October 2019
Formaat: 20.8 (h) x 20.7 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 623 gram.

Uitgever: Uitgeverij Van Warven

fotografie: George Burggraaff

beschrijving

De Tao Te Tjing wordt als wijsheidsboek gerekend tot de hoogtepunten van de wereldliteratuur. Het is een fascinerend boek: Chinees, oud, wereldberoemd, bescheiden, instructief, spiritueel en... soms onbegrijpelijk. Het werk wordt toegeschreven aan de filosoof Lao Tse, die de basis legde voor de Tao in de zesde eeuw voor Christus. In de derde eeuw is het werk vervolmaakt met wijsheden van meerdere denkers.

Na tien jaar voorstudie begonnen schrijver Roeland Schweitzer en fotograaf George Burggraaff in 2013 aan hun ‘KinderTao’. De Tao Te Tjing voor kinderen en andere volwassen is gebaseerd op de oorspronkelijke tekst van het wijsheidsboek. Ze gaven het een prachtige ondertitel mee: ‘Het boek over Vrede en Vreugde’. En net als in de oude Tao Te Tjing: 81 teksten over Tao, het oerprincipe van het leven, het niet te bevatten Alles. En over Te, onze innerlijke kracht.

Het is schrijver Roeland Schweitzer gelukt om een prachtige eigentijdse hertaling te maken die gelezen moest kunnen worden door kinderen en andere volwassen: speels, vrij, in de geest van de Tao en vooral lekker dichtbij. De prachtige natuurfoto’s van George Burggraaff vergroten de toegankelijkheid en geven het boek een extra laag.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.