Witte ballonnen tegen een blauwe lucht

Albert Althuis

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492421685, geïllustreerd, 172 blz., November 2018
Formaat: 24.5 (h) x 16.5 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 425 gram.

Uitgever: Uitgeverij Van Warven

illustrator: Brigida Almeida

beschrijving

In de jaren 2010 tot en met 2018 verscheen ongeveer maandelijks een column in Christelijk Weekblad (het christelijk opinieblad van Nederland), onder de titel Verbeelding. Iets uit de kunst was aanleiding om in verband te brengen met christelijke religie.

Bij elke column maakte Brigida Almeida een illustratie. Op haar eigen manier vulde ze de gedachten van de column aan en borduurde er op voort. Zo versterkten beeld en woord elkaar.

In dit boek zijn de columns gebundeld. Tal van plaatsen komen voorbij: Venetië, Rome, Workum, Dokkum, Zwolle en Bergen-Belsen. Genoemd worden schrijvers, schilders, beeldhouwers en zangers als Joe Cocker, Sting en Cecilia Bartoli. Begrippen die ter sprake komen: genieten, verantwoordelijkheid, liefde, leven en dood.

Het thema ‘wonen’ komt met enige regelmaat aan de orde. En het verlangen naar inzicht in het leven komt nogal eens voorbij. Net als het verlangen naar het goede en het mooie. Maar hoe verschillend ze ook zijn, elke column is een kleine zoektocht naar de ‘zachte krachten’.

Drs. Albert Althuis (1941) werkte eerst als docent godsdienstige en levensbeschouwelijke vorming in het voortgezet onderwijs. Later was hij hbo-docent aan de Opleidingen Theologie en Levensbeschouwing van de Hogeschool Windesheim te Zwolle.
Hij publiceerde meerdere boeken waaronder in 2014 'Nieuwe woorden bij een oud verhaal, een eigentijdse kijk op christelijke religie'. (www.albertalthuis.nl)

Brigida Almeida (1962) is illustrator, vertaler van een verhaal door een tekening. ‘Soms teken ik voor mezelf, lijnen en kleur op papier. Soms is de boodschap van een verhaal duidelijk te illustreren. Bij deze columns heb ik me laten inspireren door de sfeer en ik heb dat wat me raakte proberen te vangen in de tekening en in mijn kleurgebruik.’

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.