Lokroep van de vrijheid

over vrijheid

Douwe Halbesma

paperback/ gebrocheerd: € 17.50
ISBN: 9789492421678, 260 blz., October 2018
Formaat: 21.0 (h) x 14.9 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 462 gram.

Uitgever: Uitgeverij Van Warven

beschrijving

‘Wij hangen aan een leugenmachine. Deze machine moet onklaar worden gemaakt. Want het is niet waar dat wij alles persoonlijk moeten opvatten, dat boosheid, haat, wraak en verdriet bij het leven horen, dat wij relaties moeten hebben en in machtssfeer en machtsverhoudingen hebben te staan.’ Het lijkt alsof Halbesma met de lezer ergens naar onderweg is. Maar schijn bedriegt. Hij gaat met de lezer onderweg naar nergens. Gaat u mee?

‘Het is waarlijk een bevrijding als wij per direct stoppen met het actueel en populair maken van onszelf. Menszijn is niet moeilijk, maar wij maken het moeilijk omdat wij anderen, de cultuur en God naar de zin willen zijn. In dit boek zal ik het niet nalaten de culturele dwangbuis voor de lezer zichtbaar te maken zodat hij zich ervan bevrijden kan.’

Douwe Halbesma moedigt in zijn werk mensen aan om de moed te hebben om te zijn wie ze zijn. Hij wil mensen helpen zichzelf van alle ‘ruis’ in hun leven te verlossen. Want het is mogelijk om ondanks alle maatschappelijke druk, volkomen verlost en vrij te zijn. Vrijheid is in de visie van Halbesma niet afhankelijk van religie, spiritualiteit, filosofie of van welke levensbeschouwing dan ook.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: