In het hart van de storm

Berthilde van der Zwaag

paperback/ gebrocheerd: € 17.95
ISBN: 9789492421579, 354 blz., November 2018
Formaat: 21.1 (h) x 14.9 (b) x 3.3 (d) cm. Gewicht: 504 gram.

Uitgever: Uitgeverij Van Warven

beschrijving

Net als bij alle andere profeten komt ook voor Eliza de roeping onverwachts. Het ambt van profeet stelt hem voor niet geringe uitdagingen. Berthilde van der Zwaag heeft een samenhangende serie rijke verhalen gemaakt rond de profeet Eliza.

Eliza is op de akker van zijn vader aan het ploegen en plots staat de oude profeet Elia voor hem. Eliza neemt een besluit: hij laat zijn ploeg staan en volgt Elia. Zijn nieuwe leven valt hem echter zwaar.

De verhalen maken duidelijk hoe de tobbende, maar boeiende man groeit in zijn rol van profeet en hoe hij met zijn landgenoten staande blijft in tijden van oorlog en onzekerheid. De lezer wordt vertrouwd met een mens die voetje voor voetje leert op de goede momenten de goede oordelen te vellen in het goede gezelschap.

Berthilde van der Zwaag werkt als geestelijk verzorger in Máxima Medisch Centrum in Eindhoven en Veldhoven. Ze studeerde af aan de theologische faculteit van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ze schreef eerder het boek ‘Als Christus verschijnt. Christusverschijningen in deze tijd’.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: