Buikschuif

Johanna van Sabben

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 14.95

ISBN: 9789492421487, 140 blz., March 2018
Formaat: 19.1 (h) x 12.5 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 157 gram.

Uitgever: Uitgeverij Van Warven

beschrijving

Buikschuif. Is het een actie, een ding? Of misschien een interne aandoening? Het antwoord op deze vragen is te vinden in de wereld van Jona, een vrouw van achter in de dertig. Een wereld waarin veel onder de oppervlakte borrelt. Zo verheugt ze zich op de midlifecrisis: het lijkt haar een milde variant op de bestaanscrisis die ze al heeft sinds ... ze bestaat.

Buikschuif is een psychologische novelle waarin de schrijfster parallellen met haar eigen leven niet schuwt. Te weinig om het autobiografisch te noemen, maar de onderliggende raakvlakken met de realiteit geven het verhaal een extra dimensie.

Jona's verhaal begint binnen de muren van een psychiatrische kliniek waar medepatiënt David, een man van weinig woorden, iets bij haar wakker maakt. Na haar niet geheel vrijwillige ontslag volgen ongebruikelijke gebeurtenissen elkaar op: ze krijgt bezoek van een vage entiteit die zijn best doet vriendjes met haar te worden en door een bizar ongeval laat ze bijna het leven.

Schuif mee op alle onderbuikgevoelens in deze opmerkelijke novelle, het schrijfdebuut van Johanna van Sabben. Buikschuif is een verhaal dat nog dagenlang in je hoofd blijft hangen. De ervaringen van hoofdpersoon Jona zijn beschreven op zo'n originele, ontroerende en tegelijkertijd humoristische wijze dat je Jona al snel in je hart sluit.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.