Verborgen diepten in het nu

Tineke Bakker-van Ingen

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 12.50

ISBN: 9789492421098, geïllustreerd, 120 blz., September 2016
Formaat: 19.1 (h) x 12.0 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 162 gram.

Uitgever: Uitgeverij Van Warven

beschrijving

Ons hart heeft een lied

Het zoeken van verbinding, het maken van contact met mensen is als een permanente onderstroom aanwezig in haar leven. Dit verlangen zorgde ervoor dat ze van het dynamische zakenleven kon blijven genieten, ondanks de soms zware kanten.

Tineke Bakker-van Ingen had al een goed gevuld leven als zakenvrouw en bestuurder. Als directeur en eigenaar van de internationale onderneming Ferm, een handelsmaatschappij in elektrische machines maakte ze tal van verre reizen. En dan ben je ook nog van ganser harte echtgenote, moeder en oma. Dan is je leven vol en compleet. Maar je komt niet altijd aan je eigen binnenkant toe.

Na haar werkzame leven ging Tineke op zoek naar de diepten in zichzelf. Ze wilde zichzelf leren kennen in de diepte van het voelen. Ze reisde naar binnen. "Het was," zo zegt ze zelf, "misschien nog wel uitdagender en spannender dan het reizen naar buiten. Want in ons hart kunnen we diep geraakt worden. "Ons hart heeft een lied." Over dat hartenlied gesproken: ze rondde onlangs het beroepsjaar af van de opleiding 'het lied van haar Ziel'.

In de stilte hoort en ziet Tineke schoonheid en eenheid. In de natuur ziet ze beelden en eenmaal thuisgekomen komen er woorden uit haar hart. Het hart dat steeds weer geraakt wordt. Tineke wil haar foto"s en gedichten graag delen. Want was het niet Osho die zei: "het meest persoonlijke is het meest algemene". Dat geldt vooral voor onze diepste gevoelens. In deze bundel tal van teksten over de verbinding die ze zoekt en vindt: met de natuur, met de mens, met het leven.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.