Authenticiteit

een filosofische zoektocht

Jos Janssen

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 9789492421081, 180 blz., October 2016
Formaat: 21.0 (h) x 14.8 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 123 gram.

Uitgever: Uitgeverij Van Warven

beschrijving

Authenticiteit gaat over vertrouwen op het eigen innerlijk als een deugdelijk kompas tot de waarheid. Met deze woorden begint een van de hoofdstukken van dit boek. Met andere woorden: authenticiteit heeft te maken met zelfvertrouwen. En dat zelfvertrouwen is geen aangeboren karaktertrek. Het is ook niet het resultaat van successen in het leven. Zelfvertrouwen vereist een innerlijk kompas dat waarachtig is.

Jos Janssen laat zien dat hij zowel de wereld van het westerse 'denken' als het oosterse 'weten' heeft doorgrond. Uiterst boeiend om te lezen hoe de oosterse filosofie de goede bouwstenen aanreikt voor de ontwikkeling van een deugdelijk concept van authenticiteit. En spannend om te zien hoe Janssen dat in verbinding brengt met het nieuwtestamentische Koninkrijk Gods dat te vinden is in het diepste menselijke wezen.

Dit betoog maakt dit boek tot zo'n bijzonder boek. Een boek over authenticiteit zou gemakkelijk kunnen verworden tot een vaag moraliserend gemurmel. Als Jos Janssen over authenticiteit schrijft wordt het nergens vaag of moraliserend. Hij daagt zijn lezers uit om zijn zoektocht naar authenticiteit serieus te nemen door ze aan te moedigen op zoek te gaan naar dat innerlijke deugdelijke kompas.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.