Fenomenaal vergezicht

een verrassend beeld van onze werkelijkheid

Piet ten Klooster

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 9789492421012, geïllustreerd, 180 blz., June 2016
Formaat: 21.3 (h) x 15.1 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 254 gram.

Uitgever: Uitgeverij Van Warven

beschrijving

"Het is 100% zeker dat ik nu, op dit tijdstip van de eeuwigheid, besta en dat ik mij nu hier bevind, precies op dit moment op dit plekje in het onmetelijke heelal, met o.a. ruim 6 miljard mensen voor wie toevallig precies hetzelfde geldt en het is voor mij 100% zeker dat er maar één totale werkelijkheid is die daaraan ten grondslag ligt."

Het waarneembare deel van de werkelijkheid kunnen we zien, horen, voelen, proeven en ruiken. Maar er is een onmetelijk groot deel van de werkelijkheid die we (nog) niet kunnen ervaren. En... waarvan dus niet bewezen kan worden dat die er ook daadwerkelijk is.
Nou kunnen we op het standpunt gaan staan dat alleen dat deel van de werkelijkheid bestaat dat waargenomen en bewezen kan worden, zoals veel wetenschappers doen.
En dan laten we het niet-waarneembare over aan de wereld van de religie.

Piet ten Klooster ging op zoek naar een volledig en betrouwbaar beeld van de werkelijkheid. Hij stelde zich de vraag of het mogelijk is om tot een Model van de Totale Werkelijkheid te komen. "Waar kom ik uit als ik wetenschap en religie combineer tot één geheel?" Hij ging op onderzoek uit en kreeg een fenomenaal vergezicht.

Piet ten Klooster werkte van 1968-1983 als technisch-wetenschappelijk programmeur bij het Waterloopkundig Laboratorium in Marknesse. Van 1983 tot 1989 was hij in dienst van de Vereniging Informatieverwerking Ziekenhuizen, waar hij mee heeft gebouwd aan computersystemen voor algemene ziekenhuizen. Van 1989 tot aan zijn pensionering in 2009 gaf hij mede gestalte aan de informatievoorziening bij Achmea. Hij beschrijft zichzelf als een man met een aangeboren neiging om te weten hoe de werkelijkheid in elkaar zit.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.