Met de zonnefiets langs de Zijderoute

Licht & Snel. The Sun Trip Frankrijk China 12.000 Km

Raf Van Hulle

 
 

gebonden: € 29.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492419491, geïllustreerd, 220 blz., September 2019
Formaat: 29.1 (h) x 21.9 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 1141 gram.

Uitgever: Willems Uitgevers

beschrijving

De kruisvaarders trokken een jaar uit om met paard en kar Jeruzalem te bereiken. Pas vanaf de vijftiende eeuw slaagden vanuit de Lage Landen koopvaardijschepen erin de Aziatische kuststrook te bereiken in vier maanden. In de 21 ste eeuw ontwerpt auteur Raf Van Hulle de Solarwind, een fietstrailer met zonnecellen die de mens in staat stelt terug op zuivere oerkrachten verre reizen te maken. Het concept: je laten meevoeren door de zonnewind, niet over zeeën met zielen, maar de kortste weg over land op een combinatie van beenkracht en zonne-energie. Zonder fossiele brandstof en sneller dan een paard. In 2013 was zijn prototype klaar en nam hij deel aan de Sun Trip, de eerste internationale race voor snelle e-bikes op zonne-energie en won.

In 2018 deed hij zijn overwinning in de route van Lyon naar Guanghzou (Kanton) nog eens over en reed in 44 dagen naar de oostkust van China.

Met dit fotoboek gunt Raf de lezer een blik over zijn schouder en toont, tegen de achtergrond van de Sun Trip, hoe hij met een selfmade zonnefiets in 44 dagen van Lyon naar Canton fietst. Hij maakte van de aardbol zijn speeltuin en trotseerde bergen en woestijnen. Een verhaal over bush meat, wodka en politiecontroles. Dit reisconcept roept vragen op over onze gangbare visie op mobiliteit, de opwarming van de aarde en de toekomst van onze planeet.De editie 2020 van de Sun Trip Race breidt zich intussen uit en zal starten in Frankfurt met een proloog richting Lyon.https://www.thesuntrip.com/2020-edition/Raf Van Hulle (1975) is architect.

Hij ontwerpt niet alleen ruimte, maar ook dingen die de mensen prettiger en bewuster doen leven.

Voor zijn Solarwind werd hij in 2001 bekroond met de ECO DESIGN AWARD.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Raf Van Hulle (1975) is architect. Hij ontwerpt niet alleen ruimten, maar ook dingen die de mensen prettiger en bewuster doen leven. Voor zijn Solarwind werd hij in 2011 bekroond met de Ovam Eco Design Award.
toelichtingUit de pers
The Sun Trip, een wielerwedstrijd voor zonnefietsen van het Franse Lyon naar het Chinese Guangzhou – liefst 12.000 kilometer – is gewonnen door een Vlaming. En het was geen fotofinish: de eerste achtervolger van Raf Van Hulle (43) uit Mechelen zal vermoedelijk pas over een week de eindmeet halen. “De meeste deelnemers (in totaal een vijftigtal, red.) kampten met technische pannes en verloren zo heel wat tijd, maar wonderbaarlijk genoeg ben ik daarvan gespaard gebleven. Op den duur had ik een voorsprong van 900 kilometer opgebouwd”, zegt Van Hulle, die de eindzege ook al in 2013 op zijn naam schreef. “Al die verschillende landschappen, culturen, mensen... Deze reis was één groot hoogtepunt. Dankzij mijn voorsprong had ik echt een vakantiegevoel. Voor het geld moet je niet aan deze wedstrijd deelnemen. De sponsors van het evenement zitten samen om mijn prijs te bespreken, maar dat was niet mijn drijfveer. Het gaat me om het avontuur.”
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.