Waarom ik al heel mijn leven groen stem

Karel Michiels

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492419248, June 2018
Formaat: 23.0 (h) x 15.0 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 402 gram.

Uitgever: De Vliegende Keeper

beschrijving

Dit boek komt op zijn tijd: Groen 'boomt' in de peilingen. De gemeenteraadsverkiezingen van 2018 en de nationale verkiezingen van 2019 staan voor de deur.
In een origineel geschrift laat auteur Karel Michiels de jonge groene generatie kennis maken met de geschiedenis van hun favoriete partij. Voor de oudere 'groenen' wordt dit boek een zogenaamde trip down memory lane.

Karel Michiels noemt Groen de partij van zijn leven. Ze kwam voor het eerst op toen hij voor het eerst zelf mocht gaan stemmen. Op het einde van de jaren zeventig van de twintigste eeuw was dat. Ze noemde zich toen nog Agalev, afkorting van Anders Gaan Leven. Volgens hem 'de mooiste en meest tijdloze politieke slogan ooit'.
Karel Michiels: 'De ecologisten zijn hun tijd altijd vooruit geweest, en dat straalt ook een beetje af op mij.'

In dit boek vertelt de auteur de geschiedenis van Agalev en Groen, en hoe de groene beweging zijn leven en werken kleur heeft gegeven. Niet kritiekloos, maar wel altijd met de liefde en het respect die het groene gedachtegoed verdienen.

Karel Michiels (1960, Noorderwijk) is auteur en freelance journalist. Hij schreef talrijke boeken over voetbal, reizen, reggae, cannabis en comedy. Met Marieke Vervoort schreef hij onlangs haar levensverhaal De andere kant van de medaille.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.