De Rijn, de fles, Arnhemse meisjes en Vites

Korte verhalen over Ernum

Remco Kock

gebonden: € 15.00
ISBN: 9789492411334, 208 blz., December 2017
Formaat: 21.1 (h) x 14.0 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 315 gram.

Uitgever: Kontrast, Uitgeverij

beschrijving

In De Rijn, de Fles, Arnhemse Meisjes en Vites kijkt de lezer door een Arnhemse bril naar het alledaagse bestaan. Met veel cynisme, humor en zelfspot dus. Die Arnhemse bril wordt aangereikt door Remco Kock, die schrijft over het leven binnen en buiten Arnhem, én voetbalclub Vitesse.
'In Arnhem houden we niet zo van opscheppers. In Arnhem scheppen we af. Afscheppen: jezelf onderuit halen, het liefst met humor. Ze 'motten' je immers ook niet zielig gaan vinden, want dan ben je alsnog aandacht aan het trekken.'

Geboren en getogen Arnhemmer Remco Kock (1985) woonde een paar jaar op kamers in Amsterdam, maar kreeg last van het Theo Janssen-syndroom: heimwee naar Arnhem. Heimwee naar de knusse Korenmarkt, maar vooral naar de Arnhemmer, die er - in tegenstelling tot de Amsterdammer - alles aan doet om niet op te vallen, en eerder onderdrijft dan overdrijft. Remco, opgegroeid in aangeplant- Arnhem (Arnhem-Zuid), is wel een Arnhemmer, maar geen Ernummer. Want een Ernummer - de overtreffende trap van Arnhemmer - zet geen voet in ODW ('Nijmegen' voor de niet-Ernummer) en neemt kritiek op Arnhem en Vitesse hoogstpersoonlijk op. Dit boek is geschreven voor zowel Arnhemmers als Ernummers.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Remco Kock (1985) schrijft columns en artikelen voor onder andere de Gelderlander, de Stentor, AD en Staantribune. Ook publiceerde hij enkele bundels. In 2017 verscheen bij uitgeverij Kontrast De Rijn, de Fles, Arnhemse Meisjes en Vites met korte verhalen over zijn (geboorte)stad Arnhem, waarvan inmiddels al een tweede druk verschenen is.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: