Leven in Arnhem in de jaren '60

Kees Gerritsen

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 15.95

ISBN: 9789492411167, geïllustreerd, 176 blz., November 2017
Formaat: 22.0 (h) x 16.1 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 489 gram.

Uitgever: Kontrast, Uitgeverij

serienaam/reeks: Leven in Arnhem in de jaren ...

beschrijving

De jaren '60 waren opwindend, verrassend en rumoerig. Wie die periode beleefde heeft ongetwijfeld veel beelden op zijn/haar netvlies staan van de oorlog in Vietnam, studentenopstanden, de moord op John F. Kennedy, de opkomst van de popmuziek, de minirok en de brommer.
De vraag is of en hoe deze gebeurtenissen ook Arnhem in hun greep kregen. Wat waren de invloeden hiervan op de inwoners van de stad?
In Leven in Arnhem in de jaren '60 krijgt u een overzicht van wat er zich zoal afspeelde. U zult hoofdstukken aantreffen over uitgaan, politiek, bekende Arnhemmers, politie in actie, tiener zijn, het wel en wee van de middenstand, het Spijkerkwartier, popmuziek, grote evenementen, rages, kunst en cultuur, advertenties en sport. Niet in de laatste plaats kunt u genieten van zo'n 125 zwart-wit en kleurenfoto's en illustraties.


Kees Gerritsen, de samensteller/schrijver van dit boek, beleefde deze periode als nieuwsgierige tiener 'in de grote stad', waar 'het' allemaal gebeurde. Hij ging naar het Christelijk Lyceum/Atheneum aan de Utrechtseweg, maar was natuurlijk ook veel in de stad te vinden om te stappen, bioscoopfilms te bekijken, vrienden te bezoeken, optredens mee te maken en te winkelen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.