Musch

Jean-Marc van Tol

gebonden: € 29.95: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789492409409, geïllustreerd, 512 blz., May 2018
Formaat: 23.7 (h) x 16.6 (b) x 5.1 (d) cm. Gewicht: 982 gram.

Uitgever: Catullus, Uitgeverij

beschrijving

Het is 1650. Achter de pracht en praal van de Gouden Eeuw zijn ontluisterende intriges rond stadhouder Willem ii gaande. Spin in het web is Cornelis Musch, griffier der Staten-Generaal, een ambtenaar die er heimelijk in is geslaagd de machtigste man van de Republiek te worden. Na de verrassingsaanval van Willem ii op Amsterdam in de zomer van dat jaar en de arrestatie van zes Hollandse Statenleden, die in Slot Loevestein gevangen worden gezet, komt Musch meer en meer alleen te staan. De onthulling van alles wat hij over zijn vijanden weet is zijn ultieme wraak.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatGESCHREVEN DOOR
Lambert Teuwissen
redacteur Online
"Johan de Witt was de Barack Obama van zijn tijd", durft Jean-Marc van Tol te stellen. "De machtigste man van Europa, een talentvolle, briljante geest, die in staat was andere mensen te overtuigen van zijn gelijk. Door de Engelsen werd hij King John genoemd, omdat hij een soort koning, minister-president en minister van Buitenlandse Zaken ineen was."
recensie citaat"Maar dan gebeurt het wonder: alle onderdelen raken verbonden, het gehele raderwerk komt in beweging. In de lezer komt de liefhebber overeind: we raken meegesleept, het genieten begint. Musch’ chantage van schoonvader Cats, de wraak die diens dochter neemt op haar kille echtgenoot, de kunstigheid waarmee de verhaalstof is gerangschikt (het woord ‘meesterlijk’ past hier), de slimme manier waarop Van Tol laat zien hoe alles en iedereen door geld worden geleid, de rol van het weer op geschiedenis."

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: