De pinguins in Afrika

Esther Van der Ham

gebonden: € 14.95
ISBN: 9789492343130, geïllustreerd, 48 blz., March 2018
Formaat: 24.7 (h) x 17.5 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 289 gram.

Uitgever: Mira Loves Books

illustrator: Dick Rink

trefwoorden: afrika;jeugd;pinguins

beschrijving

De Galapagoseilanden liggen aan de evenaar in de Stille Oceaan.
Er komen veel bijzondere dieren voor, waaronder pinguïns. Over deze pinguïns gaat dit verhaal.
De pinguïns Pepe en Bo wonen op het eiland Isabela, één van de eilanden van de Galapagoseilanden. Pepe is een levensgenieter en ziet altijd alles positief in. Bo is aan komen drijven vanaf de Zuidpool doordat hij een afslag heeft gemist.
Pepe is erg nieuwsgierig naar de Zuidpool. Hij besluit samen met Bo zich terug te laten drijven om er eens een kijkje te nemen. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn? Tot hun grote schrik komen ze uit in een land waar ze een aap, een giraf en een leeuw ontmoeten.
De Zuidpool ziet er toch heel anders uit?

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatDit is het tweede vlot geschreven deeltje van Bo en Pepe, de pinguïnvrienden voor beginnende lezers op avi-niveau. Het verhaal is in een prettig leesbaar lettertype gedrukt en de pagina’s hebben een ruime opmaak. De bijpassende kleurenillustraties van Dick Rink zijn werkelijk een mooie toevoeging aan het verhaal.
Kortom: een leuk dierenverhaal over op reis gaan naar een ander land en nieuwe ontdekkingen doen. Een verhaal met interessante weetjes dat op dit leesniveau een welkome aanvulling is.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: