Op scoutingkamp

Sandra Kuipers; Mireille Hovius

gebonden: € 13.95
ISBN: 9789492343109, geïllustreerd, 116 blz., October 2017
Formaat: 23.8 (h) x 16.7 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 454 gram.

Uitgever: Uitgeverij Noordzee

serienaam/reeks: Froekje & Mies

illustrator: Alvin Silvrants

beschrijving

Twee scoutingverenigingen wedijveren om het clubgebouw. Wie wint de vlottentocht? Froekje en Mies met de gidsen of Kasper met de verkenners? Beiden gaan 100% voor de winst. Maar of de strijd ook het beste in ze naar boven haalt?
'Ik hoor niks.' Kasper trekt één wenkbrauw op.
'Ja,' zegt Froekje met trillende stem. 'Jullie winnen de vlottentocht.'
'Juist!' Nu grijnst hij. 'Froekje begint het te leren. En dan nog wat: JIJ wordt mijn knecht.'

Sandra Kuipers (1973) en Mireille Hovius (1975) schrijven samen kinderboeken.
Het idee daarvoor is ontstaan op de basisschool, waar Sandra werkt als leerkracht en de twee kinderen van Mireille naar school gaan.
Na schooltijd praat en zij over hun gezamenlijke passie en niet veel later zaten ze achter de schrijftafel. Hun droom werd werkelijkheid: Voor je ligt het tweede boek uit hun serie: Froekje & Mies, op scoutingkamp.

'Vriendschappen, onrecht, dilemma's en uitdagingen; een spannend avontuur
over echte meiden waar Lizzy en Floortje graag vriendinnen mee zouden zijn.'
Suzanne Buis, bestsellerauteur

'Door een foutje in de administratie wordt het leuke kamp van Froekje en Mies
onverwacht een 'jongens tegen de meisjes'-achtig plaagspel. 'Froekje en Mies op
scoutingkamp' is vrolijk en grappig voor iedereen die wel van avontuur houdt.'
Nanda Roep, schrijfster

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatFroekje & Mies – Op scoutingkamp gaat over een strijd tegen onbegrip en het onvermogen om de ander te kunnen vertrouwen. Bovendien over het heerlijke gevoel van echte vriendschap waarin dat vertrouwen vanzelfsprekend moet zijn, waardoor je jezelf open kunt stellen voor nieuwe vriendschappen.
recensie citaatFroekje en Mies beleven geen wereldschokkende avonturen maar wel heel herkenbare; dichtbij de leefwereld van de lezers. Dat maakt van ‘Froekje en Mies - Op scoutingkamp’ zondermeer een leuk boek. Wel een echt boek voor (om in de terminologie te blijven) meiden. Vooral de leeftijdsgroep van negen à tien jaar zal zich helemaal kunnen identificeren met de twee hartvriendinnetjes.
Een boek om in niet meer dan een paar rukken uit te lezen.
recensie citaatDit is een ontzettend gezellig en warm boek. Het verhaal ademt een fijne sfeer en leest vlot. De auteurs hebben gekozen voor niet al te lange zinnen en hoofdstukken waarin gebruik gemaakt wordt van veel dialoog. De spanning wordt mooi opgebouwd en natuurlijk is er een heerlijk happy-end. Aangevuld met de paginagrote illustraties in kleur is het een prachtig boek dat door heel veel meiden met veel plezier gelezen zal worden! Ook erg leuk voor in de schoolbibliotheek en natuurlijk bij de scouting.recensie citaatHet boek is zeer leuk om te lezen voor kinderen rond de 10 jaar. Voorlezen kan ook. Ook in dit boek van Froekje en Mies zijn de illustraties prachtig. Ik ben heel benieuwd naar de avonturen van Froekje en Mies in het nieuwe boek dat in het voorjaar van 2018 uit zal komen.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: