De ZOON IN de MAN

Hoe een vader en een zoon met elkaar doorleven nadat ze op voor beiden de mooiste dag van hun leven gescheiden worden.

Pieter Franszen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De ZOON IN de MAN

gebonden: € 14.95

ISBN: 9789492329196, 120 blz., May 2020
Formaat: 20.8 (h) x 13.2 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 251 gram.

Uitgever: Lineke Eerdmans, Uitgeverij

beschrijving

De ZOON IN de MAN begint met het onvoorstelbare, de zelfdoding van de zoon van hoofdpersonage Jacob. De pijn en pogingen van de vader om dit te begrijpen zijn heel persoonlijk, maar laten ook een diepere zoektocht naar zingeving zien. Jacob beslist om zijn pijn op een bijzondere manier te verwerken. Hij gaat lopen, naar Rome. Vader en zoon blijven met elkaar verbonden en Franszen maakt die connectie voelbaar; Jacob lijkt in dialoog met zowel zijn overleden zoon als de lezer. Dit zorgt voor herkenbare en lichtere momenten wanneer hij de banaliteit van het dagelijkse leven beschrijft en de hartverscheurende momenten meer impact geeft.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)De schrijver van De ZOON IN de MAN,
bekend onder zijn voornamen Pieter Franszen, is een exact geschoold bedrijfskundige. Na enkele jaren ervaring bij een groot technologie concern is hij, inmiddels jonge vader, leiding gaan geven aan een eigen onderneming binnen de maakindustrie, die zich ontwikkelt tot een van de internationaal leidinggevende aanbieders in de industriële machinebouw.
Vanuit zijn ondernemerschap vervult hij op een breed terrein bestuurlijke functies ten behoeve van de bedrijfstak en het regionale bedrijfsleven.

Binnen de lokale gemeenschap gedijt het gezin in een vanzelfsprekende rol binnen het vrijwilligerswerk en de sociale netwerken. Het onderhouden van een lichamelijke en geestelijke fitheid is daarbij zowel voor vader Pieter als voor zoon Stefan een belangrijke behoefte. In de persoonlijke ontwikkeling van beiden krijgt het mystieke element in dat verband steeds meer ruimte en stellen zij zich ook open voor dat wat betrekking heeft op de werkelijkheid achter het alledaagse, op dat wat meer is dan het gewone. Maar Stefan ziet achter het alledaagse ook de onzekerheid, en de ontreddering slaat toe. Hij besluit, in mogelijk een ultiem streven zichzelf weg te cijferen, tot het onbenoembare.
Deze ruptuur in het leven, die de aanleiding is tot het boek, daagt Pieter uit om, samen met Stefan, het exacte en het mystieke te verbinden ten behoeve van een nieuwe, maar gemankeerde, man met zoon.
toelichtingDe ZOON IN de MAN begint met het onvoorstelbare, de zelfdoding van de zoon van hoofdpersonage Jacob. De pijn en pogingen van de vader om dit te begrijpen zijn heel persoonlijk, maar laten ook een diepere zoektocht naar zingeving zien. Jacob beslist om zijn pijn op een bijzondere manier te verwerken. Hij gaat lopen, naar Rome. Vader en zoon blijven met elkaar verbonden en Franszen maakt die connectie voelbaar; Jacob lijkt in dialoog met zowel zijn overleden zoon als de lezer. Dit zorgt voor herkenbare en lichtere momenten wanneer hij de banaliteit van het dagelijkse leven beschrijft en de hartverscheurende momenten meer impact geeft. recensie citaatIn dit met zorg uitgegeven boek beschrijft een vader de tocht die hij maakt naar Rome. Op zoek naar zijn zoon. Hij wordt zich bewust van wat Einstein noemt 'de grenzen van de waarneming'.'Onverhoeds zie ik zomaar een glimp van jouw bekommernis, een vermoeden van jouw nabijheid'.
Stilmakend. Een persoonlijk relaas, knap verwoord, integer verteld en troost biedend aan wie zelf een kind door zelfdoding heeft verloren.’
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.