Bevrijding

Willem du Gardijn

paperback/ gebrocheerd: € 18.50
ISBN: 9789492313089, 200 blz., February 2016
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 283 gram.

Uitgever: Uitgeverij Koppernik BV

beschrijving

Alles wat je altijd al had willen weten over de kunstacademie, maar nooit durfde te vragen. vrouwonvriendelijk, smakelijk aanstootgevend, zwarte komedie, fruitige klucht, vol met jonge blaadjes.

We worden ermee opgevoed dat we iets moeten bereiken, iets waarop we trots kunnen zijn, iets wat je aan anderen kunt laten zien: kijk eens, ik doe ertoe, ik besta. Volgens kunstacademiestudent Johnny Mooijman kan het ook anders: als je het echt wilt kun je mislukken hoger inschatten dan succes. Het enige wat je moet doen is een paar maatregelen nemen die je onafhankelijkheid bevorderen. Het gaat pas goed fout met de held van dit tragikomische verhaal als hij dit principe van het zalige mislukken toe gaat passen op de liefde.

In Bevrijding is Willem du Gardijn erin geslaagd een indrukwekkend evenwicht te vinden tussen tragisch en humoristisch, tussen banaal en verheven.

Willem du Gardijn (voorheen Willem Jardin) studeerde in Utrecht en Berlijn. In 2008 publiceerde hij de roman Monografie van de mond. Daarmee werd hij genomineerd voor de Academica Literatuur Prijs. In 2011 verscheen zijn buitengewoon goed ontvangen verhalenbundel Negen raven.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: