De burcht

Cynan Jones

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 16.50

ISBN: 9789492313010, 160 blz., September 2015
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 194 gram.

Uitgever: NBC - Koppernik

vertaald door: Jona Hoek

beschrijving

De burcht is een verzengende roman. Tegen een duister landelijk decor, waarin mens, dier en land met elkaar overhoopliggen, ontvouwt zich het verhaal de in elkaar grijpende levens van een dassenknuppelaar en een boer die zich door het lammerseizoen worstelt. Jones schrijft met inlevende behoedzaamheid over isolatie en verlies en met een onbewogen oog over de eenvoudige rauwheid van het leven van dieren.

De burcht is een in glasheldere, suggestieve taal geschreven meesterwerk over de eeuwige kringloop van jagen en gejaagd worden. En over het keerpunt dat ieder mens ergens heeft waarop alle vluchtwegen zijn afgesneden en hem niets anders rest dan de confrontatie aan te gaan.

Cynan Jones (1975) is geboren in Aberystwyth, Wales. Eerder verschenen van hem de romans The Long Dry (bekroond met de Betty Trask Award), Everything I Found on the Beach en de herverteling van een Welshe mythe Bird, Blood, Snow. De burcht werd bekroond met de Wales Book of the Year Fiction Prize 2015. Cynan Jones woont in Aberaeron.

  1. Leg in mijn winkelwwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.