Co-actief opvoeden

Samen met je kind zorgen dat het opgroeit tot een onafhankelijke, empathische en veerkrachtige volwassene

Ross Greene

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Co-actief opvoeden

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492297372, 192 blz., May 2020
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 411 gram.

Uitgever: Hogrefe Uitgevers BV

beschrijving

Ouders hebben een belangrijke taak: uitzoeken wie hun kind is. Dat wil zeggen, zijn of haar vaardigheden, voorkeuren, overtuigingen, waarden en karaktereigenschappen ontdekken, accepteren en stimuleren. Maar dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan.

‘Inspirerend: dit boek is een game-changer voor ouders, leerkrachten enandere verzorgers.’ Publishers Weekly

Als ouder wil je dat je kinderen onafhankelijk zijn, maar niet als ze slechte keuzes maken. Je wilt een goede relatie met je kind, maar niet als dat betekent dat je in alles moet toegeven. Je wilt niet schreeuwen, maar je wil wel gehoord worden. De kern van goed ouderschap is de balans vinden tussen het omarmen van de eigenschappen van jouw kind en jouw wens om daar invloed op uit te oefenen.

In Co-actief opvoeden biedt Ross Greene praktische handvatten om die balans te vinden. Aan de hand van zijn beroemde model om gezamenlijk problemen op te lossen, kunnen ouders opvoeden zonder time-outs, dreigementen en straf, waardoor kinderen zich gehoord en gewaardeerd voelen. Van huiswerk tot hygiëne, avondklok tot schermtijd, Co-actief opvoeden biedt ouders duidelijke en uitvoerbare tools om de ouder-kindrelatie te versterken en communicatie te verbeteren.

‘Een briljante gids hoe je je kinderen kuntopvoeden tot de volwassenen die we allemaalwillen dat ze worden.’ Ned Hallowell

Nederlandse vertaling van Raising Human Beings van New York Times bestseller-auteur Ross W. Greene. Ross Greene is de oprichter en directeur van Lives in the Balance (www.livesinthebalance.org). Hij was meer dan twintig jaar lid van de faculteit van de Harvard Medical School en is nu verbonden aan de faculteit Psychologie van Virginia Tech in de Verenigde staten en de faculteit Wetenschappen van de Technische Universiteit in Sydney, Australië. Dr. Greene is als adviseur betrokken bij vele reguliere en speciaal onderwijsinstellingen, intramurale psychiatrische afdelingen en residentiële jeugdinrichtingen. Hij geeft over de hele wereld lezingen over zijn opvoedmethode.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.