Presteren moet je léren

Hoe XerxesDZB hoge kijkcijfers haalde

Willem Den Besten

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 9789492273253, geïllustreerd, 160 blz., May 2018
Formaat: 20.3 (h) x 14.5 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 285 gram.

Uitgever: Nederlandse Sportboeken Club

beschrijving

Als je als vierde club promoveert naar de Hoofdklasse moet je het jaar erop meestal strijden om degradatie te voorkomen. XerxesDZB betwist in 2011, tot verrassing van vriend en vijand, evenwel tot het laatst toe GVVV om de titel. Na twee jaar zijn bijna alle gelijk gepromoveerde ploegen uit 1B en 1C alweer gedegradeerd. Maar de ambitieuze, jonge en onervaren Rotterdammers behalen opzienbarende resultaten met buitengewoon attractief voetbal.
Aan de basis hiervan ligt een omslag in denken. Bij de gerenommeerde traditieclub van onder anderen Faas Wilkes, Coen Moulijn en Willem van Hanegem verdrijven vooruitstrevende gedachten de conventionele. Na een opmerkelijke start met de gebruikelijke kinderziektes wordt de juiste koers gevonden. Die leidt tot het sinds tijden veruit aantrekkelijkste (amateur)voetbal in de Rotterdamse regio. Binding, commitment, fitheid, tactische vondsten en gerichte trainingen zorgen voor een team dat door iedereen wordt gevreesd.
De nieuwe trainer/coach Willem den Besten is de man achter het succes. Zijn revolutionaire aanpak bewijst dat je presteren moet léren. De complete club beweegt langzamerhand mee in het proces en ondergaat een vitalisering. Op meerdere terreinen wordt opvallend veel winst geboekt. Kijken naar XerxesDZB is hot, het spectaculaire voetbal wordt op meerdere plekken geambieerd en geïmiteerd. Het betaaldvoetbal trekt gegroeide Xerxanen weg en omliggende clubs liggen op de loer. Maar er zijn ook elementen die de club het succes misgunnen.
Dit alles staat tot in de kleinste details beschreven in Presteren moet je léren, de logische follow-up van Winnaars kun je máken, het boek (2017) waarin Willem den Besten minutieus uitlegt hoe hij eerder al het Goudse Jodan Boys naar een ongekend niveau bracht.


Dit is een Printing On Demand product en kan niet worden geretourneerd.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.