Van ALO en Tims tot Mulder en PAMS

Ton van Rijswijk

paperback/ gebrocheerd: € 17.50
ISBN: 9789492273246, geïllustreerd, 160 blz., November 2018
Formaat: 20.5 (h) x 14.5 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 215 gram.

Uitgever: Nederlandse Sportboeken Club

serienaam/reeks: De Haagse Korfbal Historie

redactie: Rob Blokpoel

beschrijving

In Den Haag, al sinds jaar en dag Nederlands sportstad nummer 1, wordt al meer dan een eeuw gekorfbald. De geschiedenis van die mooie gemengde sport wordt nu door uitgeverij Nederlandse Sportboeken Club - onder de bezielende leiding van de bekende korfbaljournalist Ton van Rijswijk - vastgelegd in een serie boeken.
Daarin staan niet alleen feiten uit die rijke Haagse korfbalgeschiedenis, maar vooral boeiende verhalen. Over het verleden, maar ook over het heden en de toekomst. Veel clubs komen erin aan bod, ook die niet meer bestaan: van Die Haghe tot Phoenix, van GKV tot HKV, van Ons Eibernest tot Kwiek, van VEO tot Achilles, van Ready tot Hou Stand, en nog veel meer.

Uiteraard passeren ook tal van Haagse korfbaliconen van toen en nu de revue, zoals Adri Zwaanswijk, Nel en Gerard Bos, John en Mady Tims, Wim Westerkamp, Theo van Zee, Koos Hogendonk, Klaas Mulder, Dory Triep, Tim Abbenhuis, Sanne Alsem en Jessica Mendels. Maar ook Willem Drees, Hedy d'Ancona, Fred Zuiderwijk en Karel 'Mini' de Rooij, die óók korfbalden.
Auteur van de boeken is de bekende Haagse korfbaljournalist Ton van Rijswijk. Hij volgde het Haagse en landelijke korfbal decennia lang op de voet voor Het Binnenhof, de Haagsche Courant en NOS Langs de Lijn. Tegenwoordig is hij actief voor de Oud-Hagenaar. De boeken worden mede samengesteld door Rob Blokpoel. Rob was ruim 40 jaar ervaringsdeskundige als beleidsmedewerker bij de Gemeente Den Haag (Sport & Recreatie en Den Haag Topsport) en is erelid van Ons Eibernest.

Het eerste deel van de serie heet Van ALO en Tims tot Mulder en PAMS en verschijnt op 1 november 2018.


Dit is een Printing On Demand product en kan niet worden geretourneerd.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: