Laat ik het zo zeggen

Jan Linkerhof

paperback/ gebrocheerd: € 15.00
ISBN: 9789492273215, geïllustreerd, 160 blz., November 2017
Formaat: 20.6 (h) x 14.6 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 234 gram.

Uitgever: Nederlandse Sportboeken Club

beschrijving

Den Haag heeft veel uitstekende voetballers voortgebracht. Een groot aantal van hen maakte later ook naam als trainer. Zoals Jan Linkerhof. Hij voetbalde voor Laakkwartier, Wilhelmus, De Valkeniers, Rijswijk, RVC, BTC, Voorburg, VUC en Graaf Willem II VAC. Trainde Duinoord, JAC, VCS, DSO, DUNO, Houtwijk en RAS. En werd in het najaar van 2017 technisch manager bij jeugdliefde Laakkwartier.
Verscheen eerder al bij uitgeverij NSC zijn autobiografische Vertel mij wat, ook in Laat ik het zo zeggen - een uitdrukking die Jan nogal vaak bezigt - vertelt hij honderduit over zijn belevenissen. Niet alleen over vroeger (toen alles natuurlijk véééél beter was...) maar ook over het voetbal van vandaag laat Jan zijn eigenzinnige licht schijnen. Hij doet dat recht voor z'n raap, niets verhullend, alles lekker dwars door elkaar en mudjevol heerlijk Haags voetbalidioom.

Zo geeft hij zijn ongezouten mening over kunstgras, hedendaagse voetbalschoenen, de media, doorgedraaide ouders langs de lijn, de moderne trainer en alle wetenschappelijke gekkigheden die het voetbal zijn binnengeslopen. Hij interviewt een aantal bekende Haagse voetballers van weleer, is een hartstochtelijk pleitbezorger van de ouderwetse voetbalkantine en droomt graag weg over de legendarische strijd om de Haagsche Courant Cup. Scheidsrechters komen bij Jan natuurlijk ook aan de beurt, net als punten pikkende grensrechters en voetbalkenners 'die er geen fuck van snappen'.
Uiteraard puilt Laat ik het zo zeggen uit van de namen, want Jan kent iedereen. Was hij al een getalenteerd voetballer, succesvol trainer en vlotte babbelaar, hij mag zichzelf met zijn tweede boek nu ook een begenadigd auteur noemen.


Dit is een Printing On Demand product en kan niet worden geretourneerd.

Inkijkexemplaar:

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: