Zinsontleding

Geschikt voor groep 5 en 6

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 14.95

ISBN: 9789492265937, geïllustreerd, 12 blz., November 2018
Formaat: 29.7 (h) x 21.0 (b) x 0.1 (d) cm. Gewicht: 65 gram.

Uitgever: Junior Einstein BV

beschrijving

Leer alle (grammatica/taal)regels rondom zinsontleding.

Een zin bestaat uit verschillende delen. Bijvoorbeeld het onderwerp, het gezegde of de persoonsvorm. Een zin kunnen verdelen in de juiste delen, noemen we zinsontleding. Zinsontleding geeft inzicht in de structuur van de taal. Je weet welke woorden bij elkaar horen en in welke volgorde ze in een zin horen te staan. Zo krijg je een goed lopende zin en spreek en schrijf je de Nederlandse taal op de juiste manier.

De uitlegkaarten in dit boek laten door middel van simpele en duidelijke voorbeelden zien welke regels uw kind moet toepassen om een zin in de juiste zinsdelen te ontleden. De opmaak van de uitlegkaarten is helder en past bij de belevingswereld van uw kind. Dit zorgt ervoor dat de regels voor zinsontleding makkelijker worden geleerd en geautomatiseerd. Dat maakt het leren verantwoord én leuk!

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

inhoudsopgaveZinnen knippen 4
Onderwerp 5
Persoonsvorm 6
Gezegde: werkwoordelijk en naamwoordelijk 7
Lijdend voorwerp 10
Meewerkend voorwerp 11
Zinsontleding: samenvatting 12
toelichtingDe ondersteunende materialen over dit onderdeel van grammatica helpen je de zinsontleding onder de knie te krijgen. 

De uitlegkaarten in dit boek laten door middel van simpele en duidelijke voorbeelden zien welke regels uw kind moet toepassen om zinsontleding op de juiste manier te doen.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.