Prikkelarme schoolagenda 2019-2020

Stichting Doe Maar Zo; Saam Uitgeverij

 
 

adresboek / agenda: € 20.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492261366, 144 blz., April 2019
Formaat: 22.8 (h) x 16.5 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 524 gram.

Uitgever: Stichting Doe Maar Zo!

beschrijving

Duidelijke kleurrijke schoolagenda zonder afleiding. Voor leerlingen tot ca. 20 jaar.
Kenmerken:
• iedere weekdag heeft een eigen kleur.
Maandag is blauw, dinsdag geel, woensdag groen, donderdag rood, vrijdag wit, zaterdag oranje en zondag grijs.
• goed leesbaar
• veel structuur
• gebonden met een stevige kaft
• bevat een blauw leeslint.
• Feestdagen zijn niet voorgedrukt, maar een lijst met alle feestdagen is opgenomen in de agenda.
• gedurende de grote vakantie te gebruiken
• weekoverzicht van maandag tot en met zondag.

Stichting Doe Maar Zo! heeft meer dan 10 jaar ervaring met extra duidelijke agenda’s, kalenders en plansystemen. Voor meer informatie: www.doemaarzo.nl
President Reitzlaan 2,
5642NV EINDHOVEN
tel: 06 1100 3561
www.doemaarzo.nl
www.daginzicht.nl

Mede mogelijk gemaakt door:
logo Taalbrug
logo Gianotten
logo Smallweb

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Stichting Doe Maar Zo! is in 2009 gestart als een ouderinitiatief. Zij zet zich vrijwillig in en heeeft geen winstoogmerk. Doe Maar Zo! is gespecialiseerd in het ontwikkelen van producten voor mensen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS), ernstige taal- spraakproblemen, autisme en geheugenproblemen.
De prikkelarme schoolagenda is tot stand gekomen door een samenwerking met de school en Kentalis Eindhoven (specialist op gebied van diagnostiek, zorg en onderwijs voor mensen met beperkingen in horen en communiceren).

SAAM Uitgeverij
De stichting heeft meer dan 10 jaar ervaring met extra duidelijke agenda’s, kalenders en plansystemen.
Stichting Doe Maar Zo! ontwikkelde ook een agenda per dag voor mensen met geheugenproblemen, zoals beginnende dementie, afasie of niet aangeboren hersenletsel (NAH). De Daginzicht agenda: agenda om niet te vergeten wordt sinds 2015 uitgegeven in samenwerking met SAAM uitgeverij.
toelichtingDe prikkelarme en kleurrijke schoolagenda van Stichting Doe Maar Zo! helpt leerlingen tot ca. 20 jaar in alle soorten onderwijs.

Voor schooljaar 2019-2020 is het ontwerp geheel vernieuwd. De fraaie agenda is nu nog duidelijker leesbaar en overzichtelijker. De agenda is gebonden met een stevige kaft en bevat een blauw leeslint. Hiermee is het een gewone agenda met een beetje extra steun.

De agenda oogt fris door de vrolijke kleuren en biedt veel structuur. De agenda is duidelijk en bevat geen overbodige informatie. Elke weekdag heeft een eigen kleur: maandag is blauw, dinsdag geel, woensdag groen, donderdag rood, vrijdag wit, zaterdag oranje en zondag grijs.

De datum is geschreven met duidelijke letters en pictogrammen geven visuele ondersteuning. Hierdoor is de agenda ook te gebruiken door (z)mlk leerlingen. De picto-ondersteuning is niet hinderlijk voor leerlingen die deze visuele ondersteuning niet nodig hebben

Prikkels zoals foto’s en andere afbeeldingen ontbreken. Feestdagen zijn niet voorgedrukt, maar een lijst met alle feestdagen is opgenomen in de agenda. Uniek aan de agenda is, dat deze ook gedurende de grote vakantie te gebruiken is. Er zijn ook roosterpagina’s voor de zaterdag en zondag.

De agenda is speciaal gemaakt als hulpmiddel voor leerlingen die naar het speciaal onderwijs gaan of leerlingen die extra ondersteuning krijgen in het reguliere onderwijs. Door de bijzondere vormgeving is de agenda ook geschikt bij dyslexie, ADHD, ontwikkelings-, lees-, leerproblemen, autisme (ASS) of een taalontwikkelingsstoornis (TOS).

De agenda is per stuk verpakt.

Een bijpassende set pictogramstickers is te bestellen via www.doemaarzo.nl
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.