Dementie Inzicht

Omgaan met veranderingen bij mensen met dementie

Jolanda De Mooij; Milly Van de Ploeg

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789492261021, geïllustreerd, 160 blz., September 2015
Formaat: 23.8 (h) x 17.0 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 343 gram.

Uitgever: SAAM Uitgeverij

illustrator: A. Ten Haaf

beschrijving

Dementie Inzicht beschrijft de lichamelijke veroudering en de (verstandelijke) gevolgen van dementie op lichaam, geest en op gedrag. Het laat zien hoe we met deze veranderingen kunnen omgaan en hoe we onze zorg kunnen afstemmen op de persoonlijke behoeften en mogelijkheden van de persoon die aan dementie lijdt. Dit maakt het boek niet alleen bijzonder geschikt voor professionele zorgverleners, maar ook voor mantelzorgers, familie en anderen die direct betrokken zijn bij de zorg van iemand met dementie.

Om goede zorg te kunnen verlenen, zowel thuis als in een verpleeghuis, is kennis en begrip van dementie noodzakelijk. Met deze kennis begrijpen we beter waarom diegene met dementie zich anders gaat gedragen, waarom hij de weg kwijtraakt, zijn partner niet meer herkent of agressief wordt. We krijgen inzicht in wat dementie met een mens doet en leren hoe we daar het beste mee kunnen omgaan en de juiste zorg kunnen verlenen. Dementie Inzicht koppelt theoretische kennis aan de praktijk en geeft zo waardevolle handvatten mee voor zorgverleners én mantelzorgers.

Wat het boek zo bijzonder maakt, is dat het volledig is geschreven door twee zorgverleners uit de praktijk. Deze arts en verpleegkundige maken u als lezer deelgenoot van hun ervaringen op de werkvloer en vullen dit aan met theoretische kennis vanuit de (neuro)psychologie en geneeskunde.

Dit is een Printing On Demand product en kan niet worden geretourneerd.

Inkijkexemplaar:

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: