Taqwacore

Michael Muhammad Knight; Abdelkader Benali

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 18.00

ISBN: 9789492254078, January 2016 UITVERKOCHT!

Uitgever: Bananafish

vertaald door: Krijn Peter Hesselink

beschrijving

In een huis in Buffalo, New York leeft een groep jonge moslimpunks: boerqadragende riot grrlls, soefi's met hanenkammen, straightedge soennieten, sjiitische skinheads en radicaalfeministische moslima's. Ze noemen hun subcultuur Taqwacore, naar het Arabische taqwa ('godvrezendheid'). Taqwacore vertrekt vanuit de gedachte dat punk en islam perfect te harmoniseren zijn. Knight schetst een wereld waarin het wekelijkse vrijdagmiddaggebed moeiteloos overloopt in een avond vol hardcore punk.

Taqwacore is veel meer dan een gimmick en een amusante, aangrijpende schets van een fictieve subcultuur. Het is vooral een boeiende interpretatie van en kritiek op hiërarchische structuren binnen de verschillende islamitische stromingen en een tegendraadse schets van jonge moslims die hun plek zoeken in westerse samenlevingen.

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatGrappig en buitengewoon provocatief. Op een schokkende, maar vooral positieve manier stelt Taqwacore vragen over identiteit waar, tot op zekere hoogte, alle jonge moslims die in het Westen opgroeien mee worstelen.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.