8000 Nederlandse Symbolen voor AutoCAD

Ronald Boeklagen

overig gegevensdrager: € 96.80: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789492250292, geïllustreerd, August 2018 UITVERKOCHT!

Uitgever: TEC CAD College B.V., Uitgeverij

beschrijving

8000 Symbolen voor AutoCAD
volgens Nederlandse normen
Versie 7

Ieder symbool wordt genoemd naar de naam zoals deze in de Nederlandse normen voorkomt. Van de normen die over koopdelen gaan zoals van bouten of moeren zijn alleen de meest voorkomende symbolen (maten) opgenomen in de Instructiefilmpjes. De symbolenbibliotheek gebruikt veel moderne technieken zoals annotatieve blokken, dynamische blokken, toolpalettes enzovoort. Met deze Symbolenbibliotheek zult u razend snel tekenen. Het is zijn prijs dubbel en dwars waard.
Klik, sleep en plaats
De AutoCAD symbolen zijn voorzien van toolpalettes. Een symbool aanklikken is voldoende om deze in de tekening te slepen. Behalve een plaatje is van ieder symbool ook een korte omschrijving opgenomen.
In de toolpalettes staan de dynamische en de statische blokken naast elkaar. Een dynamisch blok is herkenbaar aan het flits-teken in de afbeelding. Dit symbool kunt u aanpassen nadat u deze heeft ingevoerd. U kunt bijvoorbeeld een boutje toevoegen en dan achteraf de juiste lengte kiezen. Een annotatief blok is herkenbaar aan het annotatief symbool (A). Dit symbool past zich automatisch aan aan de schaal van de tekening. Een wandcontactdoos of een afbeelding van een brandblusser heeft daardoor altijd de juiste maat in de tekening.
Vernieuwingen
Deze versie is aangepast aan de nieuwste versies van Windows, de nieuwste versies van AutoCAD (LT) en Nederlandse normen. De nieuwe symbolen zijn dynamisch en annotatief. De symbolen zijn daardoor makkelijk te wijzigen en zijn altijd duidelijk leesbaar. De bibliotheek is geoptimaliseerd voor toolpalettes. De installatie is makkelijker geworden en het is eenvoudiger geworden om zelf symbolen aan te passen. U kunt bijvoorbeeld de bibliotheek eenvoudig aanpassen aan uw lagenafspraken.

Symbolen per vakgebied
Veiligheid, Werktuigbouw, Elektrotechniek, Procestechniek, Automatisering, Bouwkunde, Verkeersborden, Warmtetechniek en Elektronica.

Titel: 8000 Nederlandse Symbolen voor AutoCAD
Auteur: Ir. R. Boeklagen
ISBN: 978-94-92250-27-2, NUR 991
Uitvoering: USB Flash drive

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: