Van gedachte naar werkelijkheid

eerst geloven, dan zien

Jean-Luc Spaninks

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 16.95

ISBN: 9789492247513, geïllustreerd, 92 blz., September 2016
Formaat: 21.0 (h) x 14.8 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 152 gram.

Uitgever: Piramidions

beschrijving

.... De werkelijkheid, is wat wij er van maken....

Hoe bezie jij de werkelijkheid? Staat deze los van jou? Als dit het geval is, dan zou dit betekenen dat je zelf geen invloed hebt op je werkelijkheid. Je staat machteloos.

Of weet je inmiddels dat je werkelijkheid niet los staat van jou? Een belangrijk uitgangspunt uit bijvoorbeeld de Gestalttherapie onderschrijft dit: de werkelijkheid is geen objectief en voor iedereen gelijk gegeven, maar subjectief, persoonlijk en afhankelijk van hoe ze bekeken wordt. Met andere woorden: De werkelijkheid is wat wij ervan maken.

Als we bijvoorbeeld geloven dat we niet de moeite waard zijn, dan zullen we dat in een of andere vorm terug zien in onze werkelijkheid. Niet omdat het zo is, maar omdat dit de bril is waarmee we kijken.

Als we beseffen dat onze dagelijkse werkelijkheid, en hoe we deze beleven, niet losstaat van wat we geloven en denken, dan hebben we invloed op de kwaliteit van ons leven.

Als we onze werkelijkheid willen veranderen, moeten we van gedachten veranderen. Gedachten over ons zelf en over de wereld om ons heen. En daar ligt onze macht. Dit boek geeft je inzichten hoe je dit kunt doen, onder meer door middel van herkenbare voorbeelden en de introductie van een eenvoudig model.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.