Met de groeten van Tisiphone

Guido Matthijs

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 18.95

ISBN: 9789492247506, 176 blz., September 2016
Formaat: 21.0 (h) x 14.8 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 267 gram.

Uitgever: Eigenboekuitgeven.com

beschrijving

Op de parking onder het viaduct van de E17 in Gentbrugge vindt een man 's ochtends vroeg het lijk van een autoschuimer bij zijn opengebroken wagen. Het ongewone wapen waarmee de man werd gedood blijkt een pijltje dat normaliter wordt gebruikt voor het verdoven van dieren op afstand. Rond het pijltje zit een labeltje met een raadselachtige tekst in krakkemikkig Latijn: "Tisiphone groet u".
Wanneer enkele dagen later in Wondelgem, een andere Gentse deelgemeente, een tweede moord gebeurt, met hetzelfde wapen en dezelfde tekst op het pijltje, groeit het vermoeden dat in het Gentse een gevaarlijke seriemoordenaar aan het werk is.
Commissaris Vondelinckx van de Federale Gerechtelijke Politie en zijn assistente, hoofdinspecteur Eva Poortman, staan voor een moeilijke opdracht.

De auteur studeerde chemie aan de Gentse universiteit. Gedurende bijna veertig jaar was hij actief in Onderzoek & Ontwikkeling in de chemische industrie. Ruim tien jaar na zijn pensionering begon hij als tijdverdrijf met het schrijven van een verhaal dat finaal uitgroeide tot een heus boek, een thriller die in 2013 werd uitgegeven, met als titel 'De gesmolten ijskoningin'. Het schrijven bleef een van zijn hobby's en leidde drie jaar later tot deze nieuwe thriller.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.