Hortus Conclusus

een omsloten tuin

gebonden: € 25.99: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789492241160, geïllustreerd, 96 blz., October 2016 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij Magonia

illustrator: Kunstenaarscollectief Tij

beschrijving

Hortus Conslusus is een fraai vormgegeven uitgave, het resultaat van een intensieve samenwerking tussen Ateliergroep Tij en het Utrechts Stadsdichtersgilde rond het klassieke thema van de 'Hortus Conclusus', de 'Omsloten Tuin'. Negen kunstenaars en twaalf dichters reageren op elkaars werk. De combinaties die daarbij ontstaan werpen een bijzonder licht op zowel de kunstwerken als de gedichten en geven een speciale en breed uitgewerkte dimensie aan beeld en woord rond dit thema.

Ateliergroep Tij bestaat ruim 35 jaar. Dat wordt groots gevierd op 27, 28, 29 en 30 oktober met een gevarieerd programma rond de geplande jubileumexpositie.
De meewerkende kunstenaars zijn: Hans van Barneveld, Hans Dillesse, Hank Kruidhof, Jan Koen Lomans, Ellen Menschaar, Arie van de Pol, Vera Pouw, Leonieke Rammelt en Sonja van Rijn.
De dichters: Mark Boog, Maarten Das, Peter Drehmanns, Ruben van Gogh, Hanneke van Eijken, Jan van der Haar, Baban Kirkuki, Peter Knipmeijer, Onno Kosters, Fred Penninga, Alexis de Roode en Els van Stalborch.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: