Gezina Bobbeldina

een lofzang op Shakespeare. Een ode aan de dwazen. Toneelstuk voor 2 spelers.

Marieke Nijmanting

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 12.50

ISBN: 9789492210449, 68 blz., July 2017
Formaat: 21.0 (h) x 14.8 (b) x 0.7 (d) cm. Gewicht: 116 gram.

Uitgever: Uitgeverij Xsebra

beschrijving

Het toneelstuk Gezina Bobbeldina is een schimmenspel waarin nooit helemaal duidelijk wordt waar het drama begint en de lolmakerij eindigt. Is het een dramatisch en pijnlijk verhaal over dementie of zien we twee acteurs simpelweg plezier maken? Of kunnen allebei de opties waar zijn?
Hoe dan ook komen er veel Shakespeare scènes langs, vandaar dat dit stuk als een lofzang op Shakespeare gezien mag worden. En het is een ode aan de dwazen. Of dat nu komt door aftakeling of spielerei.
 
Gezina Bobbeldina is een toneelstuk voor volwassenen, gespeeld door twee toneelspelers. Zij was ooit een beroemd actrice: Gezina Bobbeldina. Of misschien is ze wel Lady Macbeth. Of misschien denkt ze dat te zijn en is ze in werkelijkheid zo maar iemand. Zo'n iemand met een man en kinderen. In dat geval zou hij die man kunnen zijn. Of wellicht is hij gewoon de toneelmeester die toevallig het toneel aanveegt. Of is hij de machtige Prospero en begoochelt hij ons allemaal? 
 
Marieke Nijmanting (1967)
Is psycholoog, beeldend kunstenaar en schrijfster. Zij heeft inmiddels vele toneelstukken en boeken op haar naam staan, waaronder boeken voor psychologen, kinderboeken en romans.
 

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.