Verrassend Venetië

Evert de Rooij

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492199928, geïllustreerd, 160 blz., November 2016
Formaat: 22.1 (h) x 17.0 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 540 gram.

Uitgever: edicola Italië

beschrijving

Veel is er al over Venetie geschreven, maar niet eerder werden een aantal vragen gesteld die tot doel hebben een echt geheel ander beeld van deze fantastische stad te schetsen;

Waar had de schilder Tintoretto zijn atelier en in welke kerk werkte hij maar liefst dertig jaar? Hoe komt het oorspronkelijk Venetiaanse woord getto aan zijn betekenis? Waar haalt de in Venetië woonachtige Amerikaanse detectiveschrijfster Donna Leon haar inspiratie vandaan? Wie was Peggy Guggenheim? Waarom moest de schilder Crivelli ooit inderhaast zijn geboortestad verlaten? En is de geheimzinnige lege plek naast het echtpaar Strawinksy inmiddels opgevuld? Waar dronk de Amerikaanse schrijver Ernest Hemingway zijn martini's? En kun je de lokaties terugvinden van scenes uit films als The Tourist en Dood in Venetië? Allemaal vragen waarop je in dit boek over het verrassend andere Venetië de antwoorden kunt vinden, waardoor je als bezoeker en liefhebber van Venetie een onvergetelijk beeld krijgt. Kortom, het ultieme reisboek dat de bekende cliche's ver achter zich laat.

Evert de Rooij (1952) studeerde Sociale Geografie, maar reisde als wielerjournalist door de wereld. Hij verloor zijn hart in Italië, waarover hij als freelancer schrijft.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.