Alle wegen van Rome

te voet, per tram, fiets & scooter

Ewout Kieckens

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492199447, geïllustreerd, 160 blz., November 2015
Formaat: 22.1 (h) x 17.1 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 536 gram.

Uitgever: edicola Italië

redactie: Thea Bronder; Els Hirschfeld

beschrijving

Alle wegen leiden naar Rome. Dat was zo in de antieke tijd toen Romeinse legioenen over de "Via Appia's" van de stad marcheerden om de wereld te veroveren. Over dezelfde wegen kwamen eeuwen later de pelgrims.

Het is tegenwoordig -op de legers na- niet anders. Om Rome kan niemand heen. Zoveel geschiedenis, kunst, cultuur, culinaire geneugten en "Dolce Vita" per vierkante kilometer is moeilijk elders ter wereld te vinden.

Dit boek neemt u mee over de wegen van toen en nu. Een paar wandelingen, te voet dus, door de drie tijdslagen van Rome (antiek, christelijk en modern), een tour per fiets, en een andere per scooter, dé manier om zich Romein onder de Romeinen te voelen, een tocht per tram via de Romeinse Noord-Zuidlijn. Er is ook gedacht aan een tocht voor kinderen en een tour waarbij filmliefhebbers aan hun trekken komen.

Dat alles met insidertips, onder andere over het culinaire Rome. Geschreven in een verhalende stijl, zodat de lezer, ook die ver weg is van Rome, er genoegen aan beleeft.


Ewout Kieckens is historicus en schrijver van boeken over Rome, het Vaticaan en Toscane. Hij heeft een onderhoudende column in onder andere Italië Magazine. Kieckens woont in het centrum van Rome.

  1. Leg in mijn winkelwwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.